Do góry

Dania główne Przepis na:

Łężnie ziemniaczane

Łężnie ziemniaczane

Autor: gucia1303

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 13

Dodano: 17.05.2011

Odsłon: 2121

łatwe w przygotowaniu

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na smalcu.Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Przeciskamy przez praskę wraz z cebulą,doprawiamy.

  2. Kapustę gotujemy w małej ilości wody,lekko odciskamy i smażymy na tłuszczu pozostałym ze smażonej cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem.

  3. DO ciepłej masy ziemniaczanej wbijamy jajko, dokładnie mieszamy i robimy dość duże placki, na środek nakładamy kapustę i formujemy kotlety.Smażymy na smalcu z obu stron na rumiano. Kotlety świetnie smakują z sosem grzybowym.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: łężnie

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malga8 21 maja 2011 mysle, ze make trzeba dodac...do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

yann 19 maja 2011 Ciekawy przepis ale zastanawiam się jak z samych ziemniaków zrobić placek i nadziać go kapustą i uformować kotlet?Czy tutaj nie daje się nic mąki?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 17 maja 2011 A to coś nowego zarówno w nazwie jak i składzie - ale brzmi bardzo apetycznie i zachecajaca :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 17 maja 2011 Muszę wypróbować,już mi ślinka cieknie.Wydaje się proste a smaczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń