Do góry

Napoje Przepis na:

Likier z czarnej porzeczki.

Likier z czarnej porzeczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1006 Ocena: 9843

Dodano:

Odsłon: 2570

Jest to bardzo dobry sposób na wykorzystanie mocno nasiąkniętych alkoholem owoców porzeczki, do zrobienia likieru porzeczkowego. Nic tak nie wyciągnie alkoholu z owoców jak cukier. Likier rozgrzewający.

Składniki

  • owoce czarnej porzeczki z nalewki 2 kg.
  • cukier trzcinowy 50 dag
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Owoce czarnej porzeczki wykorzystane do zrobienia nalewki, zasypujemy w słoju cukrem trzcinowym. Potrząsamy codziennie słojem do momentu rozpuszczenia się cukru.

  2. Słój wynosimy do ciemnej i chłodnej piwnicy na minimum 5 miesięcy. Po tym okresie zlewam gotowy likier do butelki (700 ml). Likier degustujemy mocno schłodzony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń