Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Limonkowa marchew"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1155
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1155
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz. W miarę możliwości, pozostaw kawałki naci. Wrzuć warzywa na osolony wrzątek z dodatkiem szczypty soli. Gotuj 5 minut. Wyjmij, wystudź w zimnej wodzie. Wywar pozostaw. Marchewki osusz, owiń każdą w plaster szynki.
Owoce sparz, obierz i pokrój na kawałki. Do rondelka wlej 100 ml wywaru, w którym gotowała się marchew. Wrzuć cytrusy. Gotuj z cukrem 15 minut. Dodaj likier pomarańczowy. Sos zagęść mąką. Dopraw do smaku solą. Polej marchewki.
czas 35 min; porcja – 250 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety