Do góry

Desery Przepis na:

Lizaki renifery

Lizaki renifery

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5689

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Lizaki renifery"

Składniki

  • 20 dag mlecznej czekolady
  • precelki
  • drażetki białe i czerwone
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (połamane kawałki umieść w miseczce i wstaw ją do wrzącej wody).

  2. Wlej gorącą masę do specjalnych foremek do lizaków i wetknij w nie patyczki. Jeśli nie masz foremek, nalej masę na srebrną folię, tworząc odpowiedni kształt.

  3. Uszy wykonaj z połamanych precelków, a oczy z drażetek. Lizaki zamroź.

  4. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: łatwe

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń