Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzieci je uwielbiają. Żeby bardziej chrupało, oprócz gorzkiej czekolady wrzuciłam garść siekanych migdałów. Z podanych składników otrzymałam 1 litr lodów.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Mleko, puree i cynamon dokładnie wymieszać trzepaczką. Śmietanę ubić mikserem na sztywno. Dodać do mleka i dyni, ponownie wymieszać trzepaczką.
Czekoladę pokroić na małe kawałki. Dodać razem z migdałami do masy dyniowej.
Masę przelać do pojemnika przeznaczonego do zamrażania. Zamknąć i wstawić do zamrażalnika na 5-6 godzin. Wyjąć na 15-20 minut przed podaniem, aby nieco zmiękły. Smacznego :)