Do góry

Desery Przepis na:

LODY PECHE MELBA

LODY PECHE MELBA

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 269

Dodano:

Odsłon: 1154

SupCio

Składniki

  • brzoskiwnie, 2
  • cukier, 10 dag
  • laska wanilii
  • lody smietankowe, 200 ml
  • maliny, 25 dag
  • orzechy pisatcji, 1 łyżeczka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie umyj, obierz, przekrój na pół. Zagotuj szklankę wody z cukrem i nasionkami z wanilii. Wrzuć połówki brzoskwiń i gotuj je 2-3 minuty. Delikatnie wyjmij, osącz, ostudź. Maliny przebierz, duś aż odparuje sok. Przetrzyj przez sito, by oddzielić pesteczki, ostudź. Do pucharków nałóż kulki lodów. Udekoruj brzoskwiniami, sosem malinowym i orzeszkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Alicja_Tomasz 05 lipca 2010 hehehe u mnie w miescie melba to nazywa sie cukiernio-lodziarnia :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń