Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w glazurze pomarańczowej

Łosoś w glazurze pomarańczowej

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2068

Dodano: 06.06.2012

Odsłon: 2615

Glazura nadająca łososiowi ciekawy posmak

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W misce wymieszać składniki marynaty i przełożyć do niej łososia. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie rybę wyjąć i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec ok. 15 min. W czasie gdy ryba się piecze, przygotować glazurę: marynatę przelać na patelnię i zredukować do konsystencji gęstego sosu. Trzy minuty przed końcem pieczenia posmarować glazurą rybę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 07 czerwca 2012 A co w tym złego ,że znowu łosoś - nie każdy potrafi zrobić na tyle sposobów łososia co leopard28 (ja nie ) i to się chwali a dania leoparda wyglądają bardzo smakowicie i ładnie podane - POZDRAWIAM

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 07 czerwca 2012 Znowu ciekawy przepis na łososia, do ulubionych. Tylko nie znam tego sosu TERIYAKI, czym ewentualnie można go
zastąpić? Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń