Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z brzoskwiniami.

Łosoś z brzoskwiniami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8266

Dodano:

Odsłon: 1189

Danie dla osób które lubią eksperymentalne smaki, nie polecam osobom które nie lubią połączenia słodko -wytrawnego:) Przy pierwszym kęsie moje kubki smakowe nie wiedzą jak przyjąć to danie ale potem ryba z aksamitnym, słodko-pikantnym smakiem sosu nabiera harmonii:)

Składniki

  • 125 g fileta z łososia dzikiego
  • 1 brzoskwinia z puszki
  • 1 goździk, 2 ziarenka jałowca,
  • sok z połowy cytryny
  • 50 ml zalewy z brzoskwiń
  • pół ząbku czosnku
  • 200 g mrożonych warzyw
  • sól i pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jedną brzoskwinie z puszki kroimy na kawałki, wkładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny, goździk, jałowiec, sok z brzoskwiń oraz posiekany czosnek. Wszystko razem gotujemy 10 minut, wyciągamy ziarenka, doprawiamy solą i obficie pieprzem i rozdrabniamy blenderem, uzyskując gładki sos. Gdy jest za gęsty możemy dodać trochę soku z brzoskwiń.

  2. W naczyniu do gotowania na parze układamy nasze warzywa oraz w miarę cienkie kawałki ryby. Wszystko dobrze solimy, pieprzymy i parujemy 15 minut.

  3. Gdy ryba i warzywa są miękkie wykładamy delikatnie na talerz, polewamy wszystko sosem brzoskwiniowym.

  4. Delektujemy się smakiem ryby otulonej w aksamitnym sosie:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nikola2005 25 listopada 2013 Smacznie, zdrowo i kolorowo, aż by się chciało zjeść :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 22 listopada 2013 To co proponujesz, to może być rewolucja na talerzu z rybami, ale ja uwielbiam takie smaczki i wykorzystam ten pomysł już niedługo, bo na święta, pozdrówka :) Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń