Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś zapiekany z czerwonym pesto

Łosoś zapiekany z czerwonym pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2153

Dodano:

Odsłon: 15681

Błyskawiczny, smaczny obiad

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia doprawić solą i pieprzem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przygotować pesto z suszonych pomidorów (całość zmiksować blenderem), i wymieszać je z jogurtem naturalnym.

  2. Pesto wyłożyć na łososia, posypać połową szczypiorku. Pomidorki przekroić na połówki i włożyć je do naczynia z łososiem. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i wstawić do piekarnika ( 200 stopni). Zapiekać około 20 minut. Można włączyć funkcję grilla i lekko zrumienić. Przed podaniem posypać resztą szczypiorku i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń