Do góry

Śniadania Przepis na:

Łososiowe kanapki przekąski

Łososiowe kanapki przekąski

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1038

Dodano:

Odsłon: 1557

Kanapki kolorowe, karnawałowe, imprezowe. Szybko się je robi, a jeszcze szybciej znika jak ładnie się ozdobi. Jemy węchem i oczami,a jak jeszcze kusi fajnymi kolorami.

Składniki

  • pasta: 200 g łososia sałatkowego wędzonego
  • 150 g serka aksamitnego
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • pozostałe: chleb tostowy
  • masło
  • natka pietruszki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 kawałek ogórka zielonego
  • 7 listków rukoli
  • pieprz czerwony kulki
5-6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajko gotuję na twardo. Łososia przekładam do miski, dodaję pokrojone jajko, serek, sól, pieprz. Całość miksuje blenderem.

  2. Za pomocą foremki do ciastek kwiatek wycinam kwiatki w chlebie tostowym, smaruję je masłem. Pastę wyciskam za pomocą szprycy, dekoruję ogórkiem, natką pietruszki, rukolą, papryką, pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 16 lutego Takie kanapeczki to rozkosz dla oczu i podniebienia. Gratuluję pomysłu!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń