Do góry

Desery Przepis na:

Lukier

Lukier

Autor: agatokaj

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2344

Dodano: 10.02.2013

Odsłon: 22614

Do pączków

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukier wsypujemy do miski i pomału dolewamy sok z cytryny i mieszamy dotąd aż osiągniemy pożądaną konsystęncje ( nie za dużo bo lukier będzie spływał musi być gęsty).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amela 10 lutego 2013 robię taki sam lukier, jest świetny.Dodaję jeszcze kropelkę aromatu cytrynowego dr Oetker, ma fajny zapach.
Moja koleżanka natomiast robi lukier z cukru pudru i kwasnej smietany. bylam zaskoczona efektem, jest aksamitny, jednolity, bialutki, piękny. dośc długo jest płynny, ale jak "zastygnie", pięknie trzyma się pączków,nie kruszy się.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń