Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasteczka jest w naszej rodzinie od pokoleń, ciasteczka są łatwe w przygotowaniu. Najlepsze są po kilku dniach leżaczkowania. A ozdobione lukrem i cukrowymi pisakami cieszą oko, a w ozdabianie ciastek możemy zaangażować nasze pociechy ???? Cała rodzina będzie miała wiele radości.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
1. Margarynę i cukier ucieramy za pomocą miksera, gdy cukier i margaryna się połączą dodajemy po 1 żółtku. Ucieramy do momentu aż żółtka dobrze się wkręcą. 2. Do masy dodajemy mąki – tyle by powstało ciasto jak na pierogi. 3. Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 0.5 cm i za pomocą foremek wykrawamy ciastka. 4. Ciastka układamy na blaszce w większych odstępach od siebie. Pieczemy w 190 stopniach około 15 minut – do momentu aż nabiorą złoty kolor 5. Ostudzone ciastka udekoruj lukrem i pisakami cukrowymi