Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Na stolnicę wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, posiekać dokładnie z zimnym masłem. Dodać resztę składników. Zagnieść ciasto i włożyć je na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować na grubość 5 mm, wykrawać ulubione wzory. Piec w temperaturze 180 stopni przez 10- 15 min. Pomada: Zagotować wodę, wsypać cukier i wlać łyżeczkę octu, ciągle mieszając,aż do rozpuszczenia cukru. Zebrać pianę z powierzchni gotującej się pomady. Gotować do uzyskania temperatury 114 stopni, albo, jeśli nie mamy możliwości zmierzyć temperatury, możemy posłużyć się metodą piórka. Następnie odstawić pomadę z palnika, skropić zimną wodą, przestudzić nieco i ucierać, aż pomada będzie miała gęstą konsystencję i biały kolor. Pomadą zdobić pierniczki. Posypywać posypką itp.