Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W innej wersji ziemniaczki jako dodatek do mięsa.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 367
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 367
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlewamy wodę i ubijamy, ubijakiem do ziemniaków
Doprawiamy gałką muszkatołową.
wbijamy jajko
Wsypujemy koperek.
Boczek drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników.
Na koniec dodajemy mąkę
Wszystko razem mieszamy. Nakładamy na rozgrzany olej, robiąc kształt racuchów i smażymy z obu stron.
Ziemniaczki gotowe. Smacznego.