Do góry

Dodatki Przepis na:

Macaire ziemniaki

Macaire ziemniaki

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 135 Ocena: 697

Dodano: 24.04.2018

Odsłon: 13384

W innej wersji ziemniaczki jako dodatek do mięsa.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków
  • Sól
  • Jajko
  • Przyprawa do ziemniaków
  • Gałka muszkatołowa
  • Odrobina mąki pszennej
  • 15 dag boczku wędzonego
  • Suszony koperek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
    Po ugotowaniu odlewamy wodę i ubijamy, ubijakiem do ziemniaków

  2. Doprawiamy gałką muszkatołową.

  3. wbijamy jajko

  4. Wsypujemy koperek.

  5. Boczek drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników.

  6. Na koniec dodajemy mąkę

  7. Wszystko razem mieszamy.
    Nakładamy na rozgrzany olej, robiąc kształt racuchów i smażymy z obu stron.

  8. Ziemniaczki gotowe.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 26 kwietnia Sympatyczne ziemniaczki, a może by boczuś troszkę podpiec ? :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 kwietnia U mnie dziś ryba i pewnie też te ziemniaczki z nią by się dobrze sprawdziły. Bardzo apetycznie wyglądają :D Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń