Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron muszle ze szpinakiem

Makaron muszle ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2195

Dodano:

Odsłon: 9268

Dzisiaj proponuję muszle zapiekane ze szpinakiem. Przystawka w sam raz na dobrą kolację.

Składniki

  • Opakowanie makaronowych muszelek
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula, posiekana w kosteczkę
  • 500 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego
  • 5 ząbków czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 200 g mozzarelli w kulce, startej na tarce
  • 250 g. sera fety
  • 200 g serka typu włoskiego
  • Pieprz cayenne
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron muszelki wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, powinien być lekko twarde.

    Odcedzić, rozłożyć na talerzu i odstawić.

  2. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Dodać cebulę,smażyć na małym ogniu , aż będzie złocista, mieszając od czasu do czasu.

    Do cebulki dodać odciśnięty szpinak doprawić solą i pieprzem. Dodać pokruszone sery, czosnek. Chwilę smażyć.

  3. Ugotowane muszle nadziać przygotowanym farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem.

    Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni piec 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń