Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-06-2009
Szybko i pysznie
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1814
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1814
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
2 podwójne piersi z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w mniejszą kostkę. Oprószyć, solą pieprzem, ziołami prowansalskimi i wymieszać z 3 zmiażdżonymi ząbkami czosnku wymieszanymi z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Następnie smażymy aż do uzyskania złotego koloru kurczaka. Makaron tagiatelle gotować 8 minut w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy (by makaron się nie posklejał). Fasolkę szparagową poprzecinać na pół i ugotować. W dużym rondlu pogrzać 50 ml oliwy z oliwek i wrzucić wszystkie składniki (makaron, kurczak fasolka) na koniec dodajemy gotowy słoiczek sosu Pesto (pesto może być robione przez nas). Wymieszać dokładnie wszystkie składniki i podawać najlepiej na głębokich talerzach