Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy makaronów, coś prostego i bardzo smacznego:) Minimum składników. Tanie:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Makaron gotujemy i w tym czasie przygotowujemy sosik.
Na odrobinie oliwy smażymy drobno posiekaną cebulkę i boczek pokrojony w małe paseczki. Gdy cebulka z boczkiem będą już podsmażone, dodajemy kukurydzę i chwilkę smażymy.
Do szklanki wody, w której rozrobiliśmy mąkę, dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy. Tak powstałą mieszankę wlewamy na patelnie do boczku. Doprawiamy, dodajemy na końcu zieloną pietruszkę.
Ja robię tak, że to makaron wrzucam do sosu i dokładnie mieszam, aby sos obtoczył makaroniki. Nigdy nie robię na odwrót, wtedy zawsze sosu jest za mało:)