Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa pasta z nutą hawajską :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Składniki
Filet kroimy w małą kosteczkę, obtaczamy w dużej ilości ziół i skrapiamy odrobiną soku z cytryny, odstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
Makaron gotujemy al''dente.
Na niewielkiej ilości oliwy podduszamy posiekaną drobno paprykę i czosnek z mięsem, po chwili dodajemy ananasa, kiedy mięso będzie już ładnie ścięte, zalewamy wszystko pomidorami i dusimy jeszcze chwilkę, przyprawiając bazylią i pieprzem.
Polewamy makaron sosem i podajemy- najlepiej w słonecznym miejscu i z ciepłym uśmiechem na twarzy- podobno ma to wspaniały wpływ na trawienie :)