Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z pesto bazyliowo-pomidorowym

Makaron z pesto bazyliowo-pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 373

Dodano:

Odsłon: 419

Bardzo prosto, szybko, smacznie

Składniki

  • - 200 g makaronu pełnoziarnistego
  • 1 pęczek bazylii
  • 4 suszone pomidorki w oleju słonecznikowym + 4-5 łyżek oleju
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 ząbek czosnku
  • sól morska oraz kolorowy pieprz świeżo mielony
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1 Wszystkie składniki (oprócz makaronu) włóż do pojemnika blendera i zmiksuj na pesto.

    2. Makaron ugotuj al dente wg instrukcji na opakowaniu.

    3. Ugotowany makaron wymieszaj z pesto.

    4. Gotowe.

    5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń