Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto - pyszny, zielony sos z bazylii. Pochodzi z włoskiej Genui, dzisiaj jest właściwie oczywistym składnikiem w większości domów - także w Polsce. Jak samodzielnie zrobić pesto? Zobaczcie, jakie to proste!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Składniki
Orzeszki umieścić na suchej patelni i prażyć na średnim ogniu na złoto około 2 minuty.
W kielichu blendera zmiksować liście bazylii, starty ser pecorino, prażone orzechy, czosnek, sól i pieprz. W trakcie miksowania dodać oliwę i dalej miksować.
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ciepły makaron wymieszać z pesto, podawać z serem pecorino i świeżymi listkami bazylii.