Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z sosem śmietanowo-grzybowym

Makaron z sosem śmietanowo-grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 227 Ocena: 5488

Dodano:

Odsłon: 4420

Szybki pomysł na obiad. Dla wszystkich miłośników grzybów ! Wersja z pieczarkami i boczniakami :)

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu szerokie wstążki
  • 400-500 g pieczarek i boczniaków
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 250 ml śmietany 30%
  • Pietruszka
  • Sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, po chwili dodajemy pokrojone w paski pieczarki oraz boczniaki. Smażymy ok 5-8 minut. Gotujemy makaron wedle czasu na opakowaniu.

  2. Zalewamy grzyby śmietaną doprawiamy solą i pieprzem oraz do smaku solimy i pieprzymy. Pietruszkę kroimy i dodajemy do grzybów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń