Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z tuńczykiem, serem i warzywami

Makaron z tuńczykiem, serem i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 187 Ocena: 975

Dodano:

Odsłon: 1614

Szybkie danie do spożycia na zimno. Idealne na obiad lub kolację.

Składniki

  • 140 g makaronu
  • 1 puszka tuńczyka (130 g)
  • 100 g sera żółtego
  • 100 g brokuła
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oleju lnianego/oliwy
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy, brokuła jeśli mrożony gotujemy do miękkości lub świeży blanszujemy.

  2. Tuńczyka odcedzamy z wody, ser żółty kroimy w kostkę, pomidorki na pół.

  3. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń