Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron w białym sosie. Niekoniecznie dietetyczny...
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Szpinak umyć. Zagotować go w osolonym wrzątku. Nie dłużej niż 3-4 minuty.
Na patelni rozgrzać masło. Dodać przetarty czosnek. Podsmażyć, następnie dodać pokrojony ser. Smażyć na wolnym ogniu aż ser się rozpuści. Do masy serowej dodać szpinak. Jeśli szpinak nie był dobrze odsączony i dostało się do sera trochę wody, nic nie szkodzi. Poczekaj aż trochę odparuje. Na sam koniec dodaj śmietanę. Wymieszaj masę serowo-szpinakową, ale uważaj, aby nie zawrzało, bo śmietana się zważy.
Doprawić solą i pieprzem. Uważaj na sól, pamiętaj, że ser jest słony.
Ugotuj makaron wg przepisu. Na makaron nakładać sos. Posypać parmezanem lub uprażonymi orzeszkami pini.
Smacznego:)