Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Przesianą mąkę mieszamy z makiem, wodą, i solą. Zagniatamy ciasto. Na koniec dolewamy łyżkę oleju. Wykrawamy kółka małą szklanką. W środek kładziemy farsz i tworzymy sakiewki. Oprószamy mąką, aby nie sklejały się ze sobą. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Bardzo dobre są również odgrzewane na patelni jak zwykłe pierożki.