Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kruchutkie, delikatne i bardzo mięciutkie. Z tego przepisu wychodzi bardzo dużo ciastek. Pierwszy raz skosztowałam tych makóweczek u mojej koleżanki Renaty i tak mi posmakowały, że postanowiłam je zrobić
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jaka i masło wrzucamy do miski i wyrabiamy ciasto.
Po wyrobieniu ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości około 0,5 cm. Na placku wycinamy foremką koła.
Na środek każdego koła nakładamy łyżeczkę masy makowej i zaginamy ciasto tak aby powstał nam trójkąt tak jak na zdjęciu.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 15 minut.
Upieczone ciasteczka wystudzamy na kratce. Najlepsze są na drugi dzień. Ciasteczka przechowujemy w pojemnikach szczenie zatkane. Smacznego !!!
;-D
;-)))