Do góry

Desery Przepis na:

Małe ciasto z owocami

Małe ciasto z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 998

Ciasto bardzo łatwe i zawsze się udaje. Przepis na małą blaszkę 30x25 cm.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę

  2. Ciągle miksując dodajemy roztopioną i przestudzoną margarynę

  3. Dodajemy sypkie produkty - mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia.

  4. Nie musimy miksować zbyt długo, wystarczy tyle, żeby składniki się połączyły. Wlewamy zapach śmietankowy.

  5. Na koniec dodajemy olej i w końcu ocet.

  6. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

  7. Na wierzchu układamy jabłka pokrojone w ósemki i posypujemy porzeczkami.

  8. Pieczemy w temp. 175 stopni do zrumienienia, czyli ok. 40 min. do godziny.

  9. Ciasto można zrobić z różnymi owocami - najlepsze jest połączenie jabłek i jakiegoś innego owocu np. śliwek, agrestu, wiśni. Pamiętajcie, że jeśli używacie soczystych owoców dawajcie ich mniej i starajcie się układać je na cieście tak, żeby sok nie wyciekał.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń