Do góry

Napoje Przepis na:

Malibu

Malibu

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1504

Dodano:

Odsłon: 20738

Bardzo pyszne!!!

Składniki

  • spitytus, 250 ml
  • kokos wiórki, 10 dkg
  • mleko skondensonowe słodzone, 1 puszka
  • mleko skondensowane niesłodzone, 1puszka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Spirytus i wiórki kokosowe wsypać do słoika np. litrowego zakręcić i trzymać minimum 24 gdz a nawet 2- 3 doby wstrząsając co jakiś czas. Po 2- 3 dniach odcedzić przez sitko.

  2. Mleka wlać do miski i miksować 2- 3 minuty, następnie wlewać powoli spirytus ciągle miksować.Miksować 3 minuty. przelać do butelek. Kokos można wykorzystać do jakiegoś ciasta np. Rafaelo.

  3. Wychodzi ok 1 l.

  4. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 16 września 2011 uwielbiam likiery kokosowe!!! A twój przepis jest chyba najprostszy jaki spotkałam. Zapowiada się Mmmmm....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń