Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 140
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 140
Składniki
Sposób przygotowania Maliny przebierz, kilka sztuk odłóż do dekoracji. Pozostałe owoce włóż do przezroczystej salaterki, ochłodź. 2.Zagotuj wodę z cukrem, wsyp galaretki, mieszaj trzepaczką, aż żelatyna z galaretek całkowicie się rozpuści. Przestudź. Połowę galaretki wlej do miski z malinami. Miskę skośnie wstaw do lodówki i pozostaw do czasu, aż galaretka zastygnie. Od pozostałej galaretki odlej 1/3 do płaskiego nacznia, pozostaw do zastygnięcia. 3.Resztę galaretki wlej do wysokiego naczynia do ubijania. Ubij na szytwno śmietankę. Kiedy galaretka z wysokiego naczynia zacznie tężeć również ubij ją na pianę. Połącz ze śmietanką.Wylej na stężałą galaretkę w misce. Ponownie wstaw do chłodzenia. Przed podaniem udekoruj odłożonymi malinami i pokrojoną w kosteczkę galaretką z płaskiego naczynia.