Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowe Fale Dunaju"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
1Jajka zmiksuj z cukrem. Zmniejsz obroty, porcjami syp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlej stopioną, schłodzoną margarynę. Wymieszaj.
2Ciasto podziel na 2 części. Do jednej części wsyp kakao, wlej mleko. Wymieszaj. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wlej najpierw jasne ciasto, potem ciemne. Posyp malinami (lekko je wciśnij w ciasto). Piecz 40 minut w temp. 180°C. Odstaw, aby ostygło.
3Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem oraz śmietanfiksami. Wsyp maliny i wymieszaj. Kremem posmaruj ciasto. Wierzch posyp startą czekoladą. Odstaw do stężenia.
Porcje 15 Przygot. 80 min Cena 1,75 zł Kalorie 265 kcal
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Takie jest życie