Do góry

Napoje Przepis na:

Mango lassi

Mango lassi

Autor:

Przepisów i artykułów: 910 Ocena: 22613

Dodano:

Odsłon: 6011

Mango jest jednym z moich ulubionych owoców. Kocham go za niesamowicie słodki smak i cudowny aromat. Dzisiaj zapraszam Was na tradycyjny napój indyjski sporządzony na bazie mango, jogurtu, wody i kardamonu. Jest prosty i błyskawiczny w przygotowaniu, ale zapewni nam cudowne doznania smakowe oraz orzeźwienie w upalne dni.

Składniki

  • 1 duże dojrzałe mango
  • 1 szklanka gęstego jogurtu
  • 1/2 szklanki schłodzonej wody
  • 1 szczypta mielonego kardamonu
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mango obieramy ze skórki i odkrajany gładki miąższ od pestki, który umieszczamy w blenderze wraz z jogurtem, schłodzoną wodą i szczyptą kardamonu. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę.

    * Jeśli nasze mango nie jest zbyt słodkie, do napoju możemy dodać 1 łyżkę miodu lub syropu klonowego.

  2. Mango lassi najlepiej smakuje schłodzone.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń