Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mango jest jednym z moich ulubionych owoców. Kocham go za niesamowicie słodki smak i cudowny aromat. Dzisiaj zapraszam Was na tradycyjny napój indyjski sporządzony na bazie mango, jogurtu, wody i kardamonu. Jest prosty i błyskawiczny w przygotowaniu, ale zapewni nam cudowne doznania smakowe oraz orzeźwienie w upalne dni.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1564
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18378
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 590
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1026
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1564
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18378
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 590
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1026
Składniki
Mango obieramy ze skórki i odkrajany gładki miąższ od pestki, który umieszczamy w blenderze wraz z jogurtem, schłodzoną wodą i szczyptą kardamonu. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. * Jeśli nasze mango nie jest zbyt słodkie, do napoju możemy dodać 1 łyżkę miodu lub syropu klonowego.
Mango lassi najlepiej smakuje schłodzone. Życzę smacznego! :)