Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na tani, prosty i smaczny dodatek do obiadu to marchewka na ciepło. Klasyczny dodatek do polskiego dania głównego.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Pokrojoną marchew wrzucamy do garnka i zalewamy wodą (tak, aby tylko przykryła marchewkę). Następnie gotujemy ją przez około 20 minut z dodatkiem soli, cukru i tymanku.
W tym czasie w małym rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy do niego mąkę, chwilę zasmażamy Zasmażkę dodajemy do ugotowanej marchewki i mieszamy do zgęstnienia.