Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, zdrowe i smaczne !!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Surową marchewkę pokroić w kostkę - to najtrudniejszy element przygotowywania dania, jak już się z tym uporamy to wkładamy marchewkową kostkę do rondla, podlewamy połową szklanki wody, dodajemy olej, sól, przykrywamy pokrywką i na małym ogniu dusimy do miękkości ( ale nie rozgotowujemy!). Następnie dodajemy groszek razem z zalewą i jeszcze chwilę dusimy. Mączkę ziemniaczaną rozprowadzamy w 1 łyżce zimnej wody i dodajemy do naszej "duszonki" dość energicznie mieszając aby nie powstała kluska, ewentualnie dosalamy i GOTOWE !!! Olej w tym daniu jest niezbędny. Marchew to źródło witaminy A, której bez pomocy tłuszczu nie udałoby się naszemu organizmowi wchłonąć :-) Świetnie pasuje do pieczonego kurczaka, można podawać zarówno ciepłe jak i na zimno, SMACZNEGO!!