Do góry

Przekąski Przepis na:

Marchewkowa tarta

Marchewkowa tarta

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3582

Dodano:

Odsłon: 280

Tarta jest doskonałą przekąską, którym głównym składnikiem jest marchewka.

Składniki

  • mąka pszenne 1,5 szkl.
  • twaróg półtłusty 20 dag
  • jajka 2 szt.
  • marchewka 4 szt.
  • margaryna 10 dag.
  • jogurt naturalny 20 dag
  • ser żółty 15 dag
  • czosnek 3 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • margaryna do smażenia
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zmielony twaróg, mąkę. margarynę i szczyptę soli zagnieść na jednolite ciasto. Włożyć do lodówki na ok. 1 godz.

  2. Marchewki pokroić na plasterki. Zblanszować na patelni.

  3. Formę natłuścić i lekko obsypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto. Nakłuć widelcem. Piec ok.15 min. w temp.180st.
    Potem wyłożyć marchewkę.

  4. Jajka zmiksować. Dodać jogurt i starty na drobnych oczkach ser. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

  5. Masę serową wyłożyć na tartę. Piec ok.35-40 min w temp.180st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 13 stycznia Pyszna...:) pewnie Kasiu znów ukradnę przepis jeśli pozwolisz:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 13 stycznia Fajna ta Twoja tarta:)Marchewkowej jeszcze nie jadłam więc muszę spróbować:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń