Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marokańskie pulpety"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Cebule oraz czosnek oczyść, posiekaj. Pokrój w kosteczkę obrany seler, oczyszczony strąk chili i miąższ czerwonej papryki. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć szczyptę kuminu oraz laskę cynamonu. Dodaj cebulę z czosnkiem. Smaż na złoto.
Wsyp chili, seler i paprykę. Dodaj pomidory z puszki z zalewą, liście laurowe oraz sól i pieprz do smaku. Duś 40 min.Wsyp ciecierzycę, dodaj 5 dag rodzynek i łyżkę miodu. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.
Zioła posiekaj. Dodaj do mięsa razem z jajkiem i 1-2 łyżkami bułki tartej. Masę wyrób, dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpety. Ułóż w naczyniu. Piecz 30 min w 180 st.Źródło: Świat kobiety