Do góry

Przetwory Przepis na:

Marynowana cukinia w zalewie octowej.

Marynowana cukinia w zalewie octowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1229 Ocena: 14389

Dodano:

Odsłon: 6407

Cukinia marynowana w zalewie octowej jest również smaczna, tak jak korniszony marynowane.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotować zalewę (zalewy wystarczy na 4 słoiki 0.9 l) i 1- 2 L. : 3 szklanki octu, 12 szklanek wody, 10 łyżek stołowych cukru, 3 łyżki soli, - razem
    zagotować.

  2. Cukinię pokroić w plastry 3 cm. i powkładać do słoików. Czosnek, marchew i chrzan obrać i pokroić na kawałki - po kilka kawałków powkładać do słoików, po 2 listki laurowe do większego słoika 4 sztuki i po 10 ziaren ziela angielskiego. Słoiki uzupełnić zalewą i mocno zakręcić wieczka.

  3. Pasteryzować 10 minut od momentu wrzenia wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń