Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marynowane kurki z Mazur albo Polesia Lubelskiego"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
Kurki z Mazur Kurki oczyść i umyj, obgotuj w gorącej, osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 15 min (na półtwardo). Odcedź. Zrób marynatę: wymieszaj wodę, ocet, sól i cukier, na razie nie gotując.
Do przygotowanych słoików włóż grzyby, po ziarenku ziela ang. i listku laurowym. Marynatę szybko zagotuj, gorącą zalej grzyby, zakręć (możesz też zalać grzyby zimną marynatą i spasteryzować – 5 minut). Kurki są gotowe po 4 dniach.
Kurki z Polesia Lubelskiego Kurki oczyść i umyj. Następnie grzyby wraz z obraną, pokrojoną w piórka cebulą, pokrojoną w plasterki marchewką i przyprawami, zalej małą ilością wrzątku, dodaj łyżeczkę soli i gotuj przez ok. 10 min. Następnie odcedź, przyprawy zachowaj. Ocet wymieszaj z 1,2 litra wody, cukrem i resztą soli. Kurki z cebulą, marchewką i przyprawami przełóż do słoików. Wlej zalewę, dobrze zakręć. Gotowe po 4 dniach.Źródło: Świat kobiety