Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek kawowo-krówkowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Przepis przysłała Paulina Murowana z Klonowa
Ciasto: mąkę przesiej, posiekaj z resztą składników, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, wyłóż blachę 24 na 38 cm. Piecz 20 min w 180°C. Masa tiramisu: kremówkę ubij. Mascarpone utrzyj z żółtkiem. Dodaj kremówkę i cukier puder do smaku, połącz.
Masa krówkowa: krówki rozdrobnij, zalej odrobiną mleka. Podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuszczą. Gorącą masę wylej na ciasto. Ostudź, rozsmaruj masę tiramisu. Udekoruj mazurek.Źródło: Chwila dla Ciebie