Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Medaliony wieprzowe na ostro w chili"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Szynkę opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso pokrój na 8 małych kawałków. Każdy lekko rozbij dłonią albo tępą stroną noża, nadając mu owalny kształt.
Medaliony lekko posól i posyp ziołami z obu stron. Potem natrzyj granulowanym czosnkiem i płatkami chili. Plasterki boczku przetnij wzdłuż na pół i każdy medalion owiń jednym paseczkiem. Zepnij długą wykałaczką. Smaż po 2–3 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.
Gotowe medaliony ułóż na półmisku i udekoruj np. listkami sałaty oraz cząstkami pomidora. Tak przygotowane mięso możesz podawać także jako zimną przekąskę z sosem śmietanowym.Źródło: Naj