Do góry

Dania główne Przepis na:

medaliony z pieczarkami i serem

medaliony z pieczarkami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 84

Dodano:

Odsłon: 24387

smaczne danie na obiad jak i na przyjecie ;))

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filet oplukac pokroic i rozbic na płaty przyprawic

  2. pieczarki zetrzec na jarzyniowce na wiórki ,cebulke pokroic w drobna kosteczke,ser zetrzec .Pieczarki przesmazyc z cebulka na masle do odparowania wody dodac natke pietruszki doprawic!

  3. Na filet klasc pieczarki z cebulka , odrobine sera zawijac chowajac nadzienie .Obtaczajac w mace potem jajku i bulce tartej formowac medaliony.

  4. Smazymy na dobrze rozgrzanym oleju badz oliwie do uzyskania zlotego koloru .Kilkakrotnie obracajac zeby mieso w srodku dobrze sie przesmazylo. Danie mozna podac z ziemniakami lub frytkami ;)Smacznego ;))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kotek78 03 marca 2011 Żeby nie było niedopieczone wystarczy smażyć pod przykryciem,ja tak robię i jest dobrze.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alex72 13 czerwca 2010 No i zrobione ;) Pychota, palce lizać... ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pudliszek 08 marca 2010 bardzo dobre, świetnie pasują ze smażonymi ziemniakami i marchewką... radziłabym je zrobić trochę bardziej płaskie, bo mięso nie chce się od środka dobrze przysmażyć.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pudliszek 08 marca 2010 bardzo dobre, wypróbowałam, świetnie pasują ze smażonymi ziemniaczkami i marchewką. Jedyny problem, to fakt, że mięso nie chciało się do końca usmażyć, myślę, żeby następnym razem zrobić je dłuższe, a bardziej płaskie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 05 lutego 2010 wszystko na swoim miejscu - musi być pycha

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MadzLenka 05 lutego 2010 Dodam ,ze z wiekszego filetu wychodzi mi porcja 9-10 sztuk.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń