Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszną i prostą zupę rodem z Meksyku - zupę kukurydzianą. Jest to maksymalnie nieskomplikowana receptura a gwarantująca cały wachlarz smaków, jest tak smaczna, że choć wegańska, to przypada do gustu nawet zadeklarowanym mięsożercom. Serdecznie polecam :-)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Zaczynamy od zmiksowania na gładka masę odsączonej kukurydzy z pierwszej puszki. Następnie sparzamy pomidory, zdejmujemy skórki, odcinamy szypułki i kroimy w kosteczkę. Cebulę również kroimy w kosteczkę. Na dnie średniego garnka rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy pomidory, sypiemy pół łyżeczki cukru i razem wszystko smażymy kilka minut. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę z drugiej puszki, i smażymy razem przez chwilę. Zalewamy bulionem, czekamy aż się zagotuje i gotujemy razem wszystko chwilkę. Następnie dodajemy zmiksowaną na początku kukurydzę. Trochę soli, pieprzu, jeszcze chwilkę gotujemy i gotowe. Powstaje przepyszna zupa. Serdecznie polecam :-)