Do góry

Dania główne Przepis na:

Meksykański kociołek

Meksykański kociołek

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 644

Dodano:

Odsłon: 27882

pożywne danie

Składniki

  • 25 dag mięsa mielonego, 30 dag cienkiej kiełbasy, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 2 ostre papryczki peperoni,
  • 1 puszka fasoli czerwonej, 1 puszka kukurydzy, 1 cebula, puszka pomidorów krojonych, ok. 1/3 szkl. ryżu,
  • 1 łyżka mąki, ½ łyżeczki słodkiej papryki, soli, pieprzu, majeranku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i papryki kroimy w kostkę, kiełbasę w plastry. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso mielone, do podsmażonego mięsa dodajemy papryki i chwilkę dusimy. Całość przekładamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wodą, dusimy 10 min, dodajemy pomidory, osączoną fasolę i kukurydzę oraz ryż. Na patelni podsmażamy kiełbasę, dodajemy do całości. Doprawiamy przyprawami oraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Można zagęścić mąką. Całość dusimy aż wszystkie składniki będą miękkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 27 stycznia 2016 Danie wygląda bardzo apetycznie,do tego pięknie podane :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń