Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Meksykańskie chicken tingas z marynowanymi papryczkami.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 80
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1165
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 80
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1165
Składniki
Piersi z kurczaka solimy, nacieramy czosnkiem i pieprzem. Smażymy na złoto na małej ilości oliwy.
W naczyniu żaroodpornym mieszamy sok pomarańczowy, pomidory, cynamon, imbir, cebulę pokrojoną w kosteczkę, papryczki chipotle, cukier, sól, kminek, kawałki ananasa i odrobię czarnego
Kurczaka pieczemy w sosie ok. 2 godziny w temperaturze 180 C.
Kiedy kurczak jest upieczony rozrywamy mięso na kawałki za pomocą dwóch widelców.
Tortille opiekamy nad palnikiem kuchni gazowej. Na patelni układamy tortille i posypujemy startym żółtym serem i przykrywamy drugą tortillą. Podsmażamy chwilę, aż ser się roztopi.
Na każdej tortilli układamy porcję kurczaka z sosem, kleks ze śmietany, kawałki awokado, posiekaną kolendrę, i marynowane papryczki jalapeno.