Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mozliwosc stosowania roznych wariacji, proste i szybkie.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 57
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 135
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 57
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 135
Składniki
Szatkujemy drobno cebulke i dajemy na patelnie wraz z miesem mielonym (jak ktos lubi moze dolac odrobine czerwonego wytrawnego wina do miesa i je w tym poddusic), podsmazamy na wolnym ogniu. Rownolegle gotujemy makaron. Do przygotowanego miesa dodajemy posiekane pomidory lub pomidory z puszki, trzymamy na ogniu mieszajac do czasu odparowania nadmiernej ilosci wody z potrawy. Dodajemy fasole i kukurydze, oraz przyprawy do smaku. (Jesli ktos nie lubi makaronu moze w tej postaci podac potrawe z chlebem lub ryzem, takze do tej wersji do miesa dodajemy zolta i czerwona papryke - w ten sposob uzyskamy meksykanskie danie). Do naczynia zaroodpornego wkladamy warstwe ugotowanego makaronu, na co wykladamy warstwe farszu miesnego, na co nakladamy cieniutka warstwe makarony i wszytsko zasypujemy zoltym serem. Calosc zapiekamy w goracym piekarniku. Ostrosc potrawy najlepiej kontrolowac przez ilosc chili/pieprzu kajenskiego. Do calosci podawac sos pomidorowy lub czosnkowy. Smacznego