Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone w pieczarkach

Mielone w pieczarkach

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 337 Ocena: 4914

Dodano: 04.02.2018

Odsłon: 16803

Kotlety nie muszą być nudne, mielone również:). W dzisiejszej wersji kotlecikami nafaszerowałam pieczarki. Plaster sera na każdej z nich dodaje smaku. Polecam również na imprezową przekąskę na ciepło lub zimno!

Składniki

  • 15 pieczarek średniej wielkości
  • 500g mięsa mielonego
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek
  • 5 plastrów żółtego sera
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy, usuwamy korzenie i blaszki. Posypujemy z dwóch stron solą.

  2. Bułkę moczymy w wodzie. Odciskamy, łączymy z mięsem, posiekanymi drobno czosnkiem i cebulą oraz przyprawami.

  3. Z mięsa formujemy kulki wielkości otworów w pieczarkach, dociskamy je do środka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczarką do dołu. Każdy plaster kroimy na 4 części, układamy je na wierzch mielonych. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń