Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którym w kuchni smakuje prawie wszystko i lubią czasem zjeść coś innego ;)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 654
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 654
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Składniki
Do miski skruszyć drożdże, Zasypać cukrem i poczekać kilka minut, aż drożdże się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na 10 min. Następnie dodać pozostałe mleko, mąkę, oliwę i przyprawy, wymieszać.
Potem dodać mięso mielone i wyrobić ciasto. Ja miałam akurat pozostałość mięsa drobiowego, ale moim zdaniem wieprzowe też mogłoby być.
Gotowe przykryć ściereczką i ustawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. W tym czasie różyczki brokuła zanurzyć we wrzątku na 3-4 min., odcedzić i przelać zimną wodą. Wyrośnięte podzielić na równe części (u mnie 10 szt).
Każdą rozpłaszczyć, na środek kłaść plasterki sera i różyczki brokuła.
Uformować bułkę i przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Pozostawić na 15 min. do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika można posmarować mlekiem.
Piec w temp. 175 stopni przez ok. 30-35 min. Można podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego!