Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsno-dyniowy kociołek"
Składniki
Umyty ryż gotujemy na sypko. Umyte mięso kroimy w dużą kostkę i porcjami obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Odstawiamy.
Na pozostałym ze smażenia mięsa tłuszczu szklimy obraną, posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy mięso, przyprawiamy solą, pieprzem, curry i majerankiem. Podlewamy rosołem i winem. Dusimy około godzinę, mieszamy z ryżem.
Dynię kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki. Warzywa dodajemy do gulaszu. Całość gotujemy jeszcze 15-20 minut po czym, jeśli trzeba, ponownie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy natką i podajemy.
Czas przygotowania 95 minut. Cena jednej porcji 2,90 złŹródło: Rewia