Do góry

Dania główne Przepis na:

Migdałowe kotlety z kaszy jaglanej

Migdałowe kotlety z kaszy jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 632 Ocena: 9273

Dodano:

Odsłon: 3435

kolejna odsłona kotletów z jaglanki. Tym razem bardzo migdałowa :-). Z powodzeniem zastępują ziamniaki lub ryż w daniu obiadowym.

Składniki

  • kasza jaglana 3/4 szkl.
  • cebula 1
  • jajko 1
  • mielone migdały 1/2 szkl.
  • migdały pokrojone garść
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę płuczemy na sitku i gotujemy w osolonej wodzie (1,5 szkl.) ok. 15-20 min. do momentu aż wchłonie wodę i będzie miękka. Lekko studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety (mozna obtoczyc w bułce tartej, ja tego nie robiłam) i smażymy na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 10 listopada 2013 Wspaniałe, w końcu muszę je zrobić, zabieram się za nie już od pierwszego twojego przepisu z kaszą jaglaną. Pozdrawiam niedzielnie i świątecznie :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń