Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Masło stop, odstaw do wystudzenia. Mąkę wraz z cukrem wsyp do miski. Dołóż migdały, masło, jajko oraz oliwę. Dodaj kilka kropel barwnika. Zagnieć ciasto, owiń je folią, włóż na noc do lodówki.
Następnego dnia do ciasta dodaj proszek do pieczenia wymieszany z odrobiną letniej wody. Jeszcze raz dokładnie wyrób ciasto. Blachy wyłóż papierem do pieczenia. Odrywaj kawałki ciasta wielkości włoskiego orzecha. Uformuj z nich kuleczki, a następnie ułóż na przygotowanych blachach.
W każdym ciastku palcem zrób mały dołeczek. Ciastka piecz po ok. 25 minut w temp. 170 st. Polewy stop, kiedy ponownie zaczną gęstnieć, wciśnij we wgłębienia w ciastkach po porcji polewy. Wyciągnij czubki.Źródło: Tina