Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miks szpinakowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 148
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 148
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz, a potem osusz. Oderwij ogonki. Liście lekko posiekaj ostrym nożem, wrzuć do kielicha blendera lub innego wysokiego naczynia.
Ogórki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Pokrój w plastry i dodaj do szpinaku. Natkę opłucz, osusz. Oderwij listki z łodyżek. Dodaj do szpinaku i ogórków.
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój na cząstki. Dodaj do pozostałych składników. Osącz na sicie opłukane truskawki. Kilka owoców odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj razem z zielonymi warzywami i natką.
Miksując, dolewaj tyle wody mineralnej, by napój nie był zbyt gęsty. Dopraw go do smaku sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny oraz naturalnym płynnym miodem. Rozlej do szklanek. Posyp nasionami chia i udekoruj odłożonymi truskawkami.
czas ok. 15 min; porcja – 70 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety