Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, pyszne smakołyki.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Do garnka wlać 250 ml wody, dodać 50 gram margaryny, zagotować. Ciągle mieszając wsypać zmieszane i przesiane mąki. Całość ucieramy w garnku i mieszamy do momentu, aż zacznie odstawać od ścianek i powstanie gładka masa. Studzimy ją, a następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Musi powstać gładkie, elastyczne ciasto. Przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę. Pieczemy w 220 stopniach na zloty kolor.
Do garnka wlewamy 150 ml wody i wsypujemy cukier. Gotujemy aż powstanie gęsty syrop i ściemnieje. Dodajemy 50 gram margaryny i mieszamy. Glazurą smarujemy ptysie.